logo-bsk.jpg

Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Kaštieľ
Zriaďovateľom DSS a ZpS Kaštieľ Stupava je Bratislavský samosprávny kraj.

V januári sme znova usporiadali už tradičné Trojkráľové divadlo s hudbou a spevom. Nacvičovali sme niekoľko dní - jednak dramaturgiu celého vystúpenia, ale aj koledy, ktorých bolo asi osem. Na prípravách a vystúpení sa zúčastnili niektorí "skalní",  ako napríklad  Dáška, Robko, Zuzka, Adrika, Gitka, Marienka, Marián, Rudko a iní. Čo je ale potešujúce, pridali sa aj noví, ktorí k nám prišli nedávno ako Juraj, ktorý si zahral sv. Jozefa, pani Klára, Janko, ale aj „staronoví“ - Julka a Janka.

Nacvičovanie bolo dosť náročné, ale na druhej strane aj zábavné, veľa sme sa nasnažili, ale aj nasmiali. Niektoré piesne nám išli hneď, iné sme museli hodne trénovať. Napríklad také spoločné nástupy, dodržiavanie rytmu a vlastne všetko čo k dobrým spevákom patrí. Aj herci -  svätá Mária (Dáša) a svätý Jozef  sa osvedčili - najmä v trpezlivom sedení pri jasličkách s Ježiškom.

 Napokon sme všetko zvládli a v deň vystúpenia sme podali dobrý výkon, o čom svedčil aj potlesk divákov v Špecializovanom zariadení. Auditórium bolo plné. Obyvatelia sa potešili, pripomenuli si ako beží čas a s ním aj rôzne zvyky, ktoré si, najmä starší, pamätajú zo svojej mladosti. Na záver, ako sa patrí pri ukončení cirkevného Vianočného času sme zaspievali Tichú noc. Viacerí obyvatelia nám povedali, že to bolo pekné a že by sme to mohli o rok opäť zopakovať. Uvidíme, ak bude priestor, chuť a čas tak veľmi radi.  

Chcem poďakovať viacerým za pomoc, opatrovateľke pani Janke Šarközyovej, ktorá prišla a pomáhala nám so spievaním a tým, ktorí doviedli klientov, Katke Kralovičovej, ktorej pomáhali Peťko a Julka. Najviac však sociálnej pracovníčke Bibiáne Milovej, ktorá s nami nacvičovala celý týždeň.

                                                                                                                                                          Jozef Kulačík